Bouw Vastgoedontwikkeling

IJdock

Locatie
Amsterdam
Status
Gereed, 2013
Programma
hotel met 300 kamers en 56 luxe appartemente
Kenmerkend
Woekeren met ruimte in hartje Amsterdam

IJDock, zo’n 500 meter westelijk van Amsterdam CS, is een modern en kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met grootstedelijke voorzieningen. Het schiereiland meet circa 90.000 m² en is vanaf de Westerdoksdijk bereikbaar via een brug en een verbindingsdam. Het Paleis van Justitie en een kantoortoren met onder meer het KLPD zijn door derden gerealiseerd.

Veelzijdige leefindeling

Hurks zorgde voor de afbouw en inrichting van de ondergrondse parkeergarage voor 500 auto’s en realiseerde een hotel met 300 kamers en 56 luxe appartementen. We waren daarbij verantwoordelijk voor alle bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. De 56 ruime en luxe appartementen met veelzijdige leefindeling bieden een fenomenaal uitzicht over het IJ. Ze zijn verdeeld over elf woonlagen en variëren in grootte van circa 100 tot bijna 300 m². Op de begane grond is plaats voor commerciële ruimten. De gevels van het 11-laagse hotel bestaan van boven tot onder volledig uit glas.

IJdock, Amsterdam

Negen bouwstromen, zeven vaste kranen

Een binnenstedelijke bouw van een dergelijk volume vraagt om zorgvuldige afstemming van logistieke processen. Met negen bouwstromen en zeven vaste kranen werd zo effectief mogelijk gewerkt. Daarnaast bouwden we een werk- en voorraadvlonder boven het water. Sommige betonwanden van de appartementen en het hotel maken een hoek van 56 graden. Gangbare oplossingen bleken niet toepasbaar (bekisting aan binnenkant beuk) en uitvoering in prefab beton was geen optie. Een uitdaging dus. We hebben een breedplaatvloer op een schuine onderconstructie gelegd en daarop met behulp van speciale afstandhouders bekisting geplaatst. Na het aanbrengen van de wapening kon het hele segment worden volgestort met beton. Voor het daksegment is een steiger ingezet met speciale staanders voor het kantelen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Hurks start met bouw Hourglass
Nieuws

Hurks start met bouw Hourglass

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers