Bouw Vastgoedontwikkeling

Nostalgische nieuwbouw in hartje Maastricht

Locatie
Maastricht
Status
In uitvoering (2019-2020)
Programma
22 grondgebonden woningen
Kenmerkend
Duurzaam wonen op historische plek nabij bruisende stadskern

Stadsvernieuwing in hartje Maastricht. In de populaire wijk Statenkwartier, op 5 minuten loopafstand van het Vrijthof en de monumentale Markt, verrijst Lindenkruis. Een gevarieerde en boeiende woonomgeving voor jong en oud, op de voormalige locatie van de Maastrichtse Nutsbedrijven.

177 woningen
Lindenkruis is een gezamenlijke ontwikkeling van Hurks en RO groep. Een transformatieopgave, die deel uit maakt van de gebiedsontwikkeling Belvédère. Het gaat om een uniek en duurzaam woningbouwplan, waarbij gedurende een aantal jaren in verschillende fasen 177 woningen worden gerealiseerd: stadswoningen, herenhuizen en appartementen. Daarnaast voorziet het project in een ondergrondse parkeergarage met 149 parkeerplaatsen. Alle woningen liggen aan intieme hofjes en fraaie pleintjes. De architectuur en openbare ruimte zijn van zeer hoge kwaliteit, met een rijke detaillering.

Gevarieerd en eigentijds
In het voorjaar van 2014 startten we in opdracht van Woningstichting Maasvallei met de realisatie van 37 sociale huurwoningen. Direct daarna volgde de bouw van de parkeergarage en het daarbij behorende woonprogramma van 70 koopwoningen. De tweede en derde fase omvatten respectievelijk 48 en 22 woningen. De oplevering van de laatste woningen staat gepland voor 2020. De historische stad aan de Maas is dan verrijkt met een prachtige, eigentijdse woonomgeving die helemaal aansluit bij de Maastrichtse traditie van stadsvernieuwing: stijlvol, ingetogen en duurzaam.

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Plan Celsius
Bouw

Plan Celsius

Blixembosch Buiten
Bouw

Blixembosch Buiten