Bouw Vastgoedontwikkeling

Nostalgische nieuwbouw in hartje Maastricht

Locatie
Maastricht
Status
Gereed (2020)
Programma
20 appartementen, 17 stadswoningen en 9 herenhuizen
Kenmerkend
Duurzaam wonen op historische plek nabij bruisende stadskern

Stadsvernieuwing in hartje Maastricht. In de populaire wijk Statenkwartier, op 5 minuten loopafstand van het Vrijthof en de monumentale Markt, verrijst Lindenkruis. Een gevarieerde en boeiende woonomgeving voor jong en oud, op de voormalige locatie van de Maastrichtse Nutsbedrijven.

247 woningen
Lindenkruis is een gezamenlijke ontwikkeling van Hurks en RO groep. Een transformatieopgave, die deel uit maakt van de gebiedsontwikkeling Belvédère. Het gaat om een uniek en duurzaam woningbouwplan, waarbij gedurende een aantal jaren in verschillende fasen 247 woningen worden gerealiseerd: stadswoningen, herenhuizen en appartementen. Daarnaast voorziet het project in een ondergrondse parkeergarage met 149 parkeerplaatsen. Alle woningen liggen aan intieme hofjes en fraaie pleintjes. De architectuur en openbare ruimte zijn van zeer hoge kwaliteit, met een rijke detaillering.

Lindenkruis

In het voorjaar van 2014 is gestart met de realisatie van 37 sociale huurwoningen, in opdracht van Woningstichting Maasvallei. Direct daarna volgde het begin van de bouw van de parkeergarage het daarbij behorende woonprogramma van 70 koopwoningen.

De oplevering van de laatste woningen (fase 3) heeft in april 2020 plaatsgevonden. Dit omvatte 20 appartementen (Woningstichting Maasvallei), 17 stadswoningen en 9 herenhuizen. De historische stad aan de Maas is verrijkt met een prachtige, eigentijdse woonomgeving die helemaal aansluit bij de Maastrichtse traditie van stadsvernieuwing: stijlvol, ingetogen en duurzaam.

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Plan Celsius
Bouw

Plan Celsius

Blixembosch Buiten
Bouw

Blixembosch Buiten