Bouw Vastgoedontwikkeling

Lindenkruis

Locatie
Maastricht
Status
Diverse fasen
Programma
247 woningen
Kenmerkend
Midden in de binnenstad van Maastricht

Lindenkruis staat in de populaire wijk Statenkwartier, midden in de binnenstad van Maastricht. De wijk kenmerkt zich door een breed aanbod aan voorzieningen en culturele instellingen, en staat dan ook bekend als het Maastrichtse Quartier Latin. Hurks is een van de partijen die er gefaseerd 247 woningen bouwt.

247 woningen: gevarieerd en eigentijds

Lindenkruis, een gezamenlijke ontwikkeling van Hurks en RO groep, is een uniek en duurzaam woningbouwplan. In fasen worden 247 woningen worden gerealiseerd: stadswoningen, herenhuizen en appartementen. Daarnaast wordt een ondergrondse parkeergarage aangelegd, met 149 parkeerplaatsen. Alle woningen zijn gelegen aan intieme hofjes en fraaie pleintjes. Architectuur en openbare ruimte zijn van zeer hoge kwaliteit, met een rijke detaillering.

Fase 2

In het voorjaar van 2014 is gestart met de realisatie van 37 sociale huurwoningen, in opdracht van Woningstichting Maasvallei. Direct daarna volgde het begin van de bouw van de parkeergarage het daarbij behorende woonprogramma van 70 koopwoningen.

Fase 3

De oplevering van de laatste woningen heeft in april 2020 plaatsgevonden. Dit omvatte 20 appartementen (Woningstichting Maasvallei), 17 stadswoningen en 9 herenhuizen. De stad is verrijkt met een prachtige, eigentijdse woonomgeving die helemaal aansluit bij de Maastrichtse traditie van stadsvernieuwing: stijlvol, ingetogen en duurzaam.

Hurks bouwde en ontwikkelde hier voor woningstichting Maasvallei, particulieren en woningbelegger Stienstra.

Gerelateerde projecten & verhalen

Project Holland Park in Diemen beleeft vliegende start
Nieuws

Project Holland Park in Diemen beleeft vliegende start

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Hurks en Van Wijnen verkopen 59 appartementen van De Schans Boeit
Nieuws

Hurks en Van Wijnen verkopen 59 appartementen van De Schans Boeit