Nieuws

Project Holland Park in Diemen beleeft vliegende start

19.12.2018 – Op vrijdag 14 december jl. zetten Hurks en opdrachtgever Bergwijkstadspark B.V. hun handtekening onder een omvangrijke opdracht: de bouw van blok 22 en 23 van Holland Park in Diemen Zuid. Het werk omvat twee woontoren van circa 50m hoog met in totaal 304 appartementen en een grote parkeergarage. Een opdracht die in totaal zo’n 33 maanden in beslag zal nemen. Met het project is een opdrachtsom gemoeid van circa 75 miljoen euro.

Holland Park, Diemen

Hurks bouwt aan voltooiing van nieuwe grachtengordel

Project Holland Park beleefde voor Hurks een vliegende start. Al in november zijn de damwanden door de opdrachtgever aangebracht. Hurks start in 2019. De exacte datum wordt nog bepaald op basis van de gegevensverstrekking door de opdrachtgever.

Kantorenlocatie

Hoe een slecht lopende kantorenlocatie transformeerde tot een verstrekkende gebiedsontwikkeling. Dat is het verhaal van Holland Park in Diemen Zuid. Midden in crisistijd besloot Snippe projecten B.V. te investeren in een plan om uitgebreide woningbouw te realiseren op een kantorenlocatie die niet goed liep. Het plan van Snippe kreeg daarom alle medewerking van de gemeente Diemen met een relatief snelle ontwikkelfase tot gevolg. Met de overspannen woningmarkt anno 2018 blijkt Holland Park een succes.

Levendige woonwijk

Ondertussen is de gebiedsontwikkeling hard op weg een levendige woonwijk te worden, die straks zo’n 5000 bewoners zal huisvesten. De wijk in aanbouw is een goed bereikbaar, kleinstedelijk woongebied met een gevarieerde architectuur van de hand van Rijnboutt uit Amsterdam. Het laatste bouwdeel van Holland Park, dat Hurks voor zijn rekening neemt, valt op door de zachte kleurtoon en de uniformiteit in de gevelafwerking. Daardoor krijgt het een chique uitstraling.

Lege zandvlakte

Inge Schipper, directeur bouwvoorbereiding bij Hurks, is nauw bij het project betrokken. “Waar op dit moment alleen nog een lege zandvlakte te zien is, verrijst het bouwblok dat Hurks gaat realiseren. Het plaatsen van de damwanden door Holland Park is net begonnen. Wij starten op het moment dat de gegevens van voldoende niveau zijn en de nodige tijd is genomen voor een goede voorbereiding. Nu ligt er nog een bp-station op een verhoging in het terrein. Dat zal straks verdwijnen, samen met de glooiing. Op die plaats komt straks een park dat aan ons bouwblok grenst. De logistiek op en rond het terrein is nog een flinke puzzel. Er lopen bijvoorbeeld fietspaden en busbanen waar een veilige route uiteraard gegarandeerd moet blijven.”

Duurzame wijk

Holland Park is een wijk op menselijke schaal. Het ontwerp is een totaalconcept met diverse keuzes en mogelijkheden. In Holland Park zijn duurzame oplossingen toegepast, waarbij alles voldoet aan de nieuwste normen als het gaat om energiegebruik en belasting van het milieu.

 

Holland Park, Diemen

Holland Park: de nieuwe grachtengordel

Holland Park is een samenwerking van Bouwaccent BV en Snippe Projecten BV en is gebaseerd op het stedenbouwkundig plan van Sjoerd Soeters. Dé inspiratie voor Holland Park vormden Java Eiland en Sluseholmen in Kopenhagen. Dit vertaalt zich in sfeervolle grachten, bijzondere gevels, gezellige straatjes, groene binnentuinen en mooie designerappartementen. En dat allemaal op 10 minuten afstand van het centrum van Amsterdam. Een plek met een eigen karakter: de nieuwe grachtengordel inclusief de goede voorzieningen, gezellige restaurantjes en uitstekende verbindingen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Het 7e bastion
Bouw Vastgoedontwikkeling

Het 7e bastion

Kaap
Bouw Vastgoedontwikkeling

Kaap