Bouw Vastgoedontwikkeling

Het Speelhuis

Locatie
Helmond
Status
Gereed, 2013
Programma
Transformatie
Kenmerkend
Van sereen godshuis tot hemels speelhuis

In december 2011 brandt het vermaarde Helmondse theater ’t Speelhuis, ontworpen door Piet Blom, tot de grond toe af. De gemeente besluit een tijdelijk theater in de koepelkerk Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming te realiseren, middenin de stad. Een volwaardig theater voor een periode van vijf tot tien jaar. In een kerk en omgeving die slechts minimaal mogen worden aangepast. Op te leveren in een uiterst korte doorlooptijd; start bouw in oktober 2012, ingebruikname januari 2013. Hurks nam de uitdaging aan.

Speelhuis, Helmond

Een gebouw in een gebouw

Door snel en gemakkelijk te (de)monteren elementen in de bestaande bouw te plaatsen, is een compleet theater gecreëerd, zonder dat de kerk is aangetast. Een podium met een speelveld van ruim 10 bij 10 meter, een lichtbrug, een tribune voor 260 bezoekers, een balkon met nog eens 160 plaatsen en een foyer. Ruimte voor techniek en changement plus natuurlijk alle noodzakelijke voorzieningen voor artiesten. Speciale akoestische maatregelen zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit.

De transformatie van kerk tot theater is tot in het kleinste detail met liefde en vakmanschap uitgevoerd door Hurks bouw. Met applaus ontvangen door de stad.

Gerelateerde projecten & verhalen

Officiële opening nieuwbouw Pulse TU Delft
Nieuws

Officiële opening nieuwbouw Pulse TU Delft

Shell hoofdkantoor
Bouw

Shell hoofdkantoor

Gemeentehuis Venray
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gemeentehuis Venray