Nieuws

Astens gezin neemt sleutel van Augustus-woning in ontvangst

02-12-2020 – De 65 Da Vinci Huis-woningen van nieuwbouwwijk Augustus op het voormalige terrein van het Augustinianum aan de Geldropseweg/Van Wassenhovestraat in Eindhoven naderen hun voltooiing. De kopers van blok 3 aan de Pieter Aertsenstraat namen de sleutel van hun nieuwe woning al in ontvangst. Op woensdag 2 december om 13.00 uur was het de beurt aan de nieuwe bewoners van blok 2.

Nieuwbouw binnen de ring: Hurks levert de eerste woningen van Augustus op

Op 24 maart jl. ging de eerst paal de grond en nu al worden de eerste gasloze en energiezuinige eengezinswoningen met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0 opgeleverd. Dat is mogelijk omdat ze worden gebouwd volgens het Da Vinci Huis woonconcept van Hurks. Een snelle, efficiënte bouwmethode waarbij veel met prefab casco’s wordt gewerkt, wat de bouw aanzienlijk versnelt. Wat daarnaast bijdraagt aan het vlotte verloop van de realisatie is dat er wordt gewerkt met vaste ketenpartners.

Augustus Blok 3 werd in november opgeleverd.

Loopafstand van stadscentrum

Dat dit bouwproces aantrekkelijke woningen oplevert in een nieuwbouwwijk die goed aansluit bij de rest van de omgeving wordt in Augustus duidelijk. Dat deze woonwijk bovendien op loopafstand van het Eindhovense stadscentrum ligt, was voor veel kopers eveneens een belangrijke overweging om hier neer te strijken. Voor Hanneke (40) en Iwan (49) en hun kinderen Finn en Bor bijvoorbeeld. Ook dit gezin krijgt op 2 december de sleutel van hun nieuwe woning en verhuist begin 2021 van Asten naar Eindhoven.

Casco oplevering

Het gezin had al langere tijd hun zinnen gezet op wonen in de stad. Dichterbij het werk, de voorzieningen van de stad en dichterbij hun vrienden zijn de aantrekkelijke voordelen die Eindhoven hen biedt. Ook de opzet van de nieuwe wijk sprak hen aan. Ruim opgezet, veel groen, dichtbij de stad en toch ‘rustig’. Hun woning wordt casco opgeleverd dus er moet nogal wat gebeuren. Het stel heeft enorm veel zin in de verhuizing, maar gaat dus eerst de handen uit de mouwen steken en ervoor zorgen dat dit huis een plek wordt die helemaal naar hun zin is.

School in de achtertuin

Voor de kinderen is de verhuizing best spannend. Finn zit nu nog in Deurne op school en heeft veel vriendinnetjes in Asten en Deurne. Vanuit Eindhoven kan ze gemakkelijk met de trein naar school, dus dat blijft lekker vertrouwd. Bor daarentegen hoeft niet te reizen: hij gaat in de achtertuin naar school en kan zelfs te voet. Hij heeft afgelopen jaar de overstap gemaakt van de basisschool in Asten naar de middelbare school in Eindhoven. Spannend en even wennen, maar dat ging vrij snel. Hij voelt zich al helemaal thuis.

De laatste woningen van Augustus zullen naar verwachting in het voorjaar van 2021 aan hun nieuwe eigenaren worden overgedragen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Blixembosch Buiten
Bouw

Blixembosch Buiten

PicusKade
Bouw

PicusKade

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort