Nieuws

Blije gezichten bij oplevering eerste woongebouw van De Bongerd

13-10-2020 – Op de kop af een jaar geleden bezochten we ‘Stempel 6’ van De Bongerd in Amsterdam Noord ook al eens. Dit plandeel aan het Zijkanaal I omvat 4 woongebouwen met in totaal 82 ruime, energiezuinige appartementen. Destijds werkte het team aan de eerste bouwlaag van blok D. En moet je nu eens kijken. Vier appartementsgebouwen staan er ondertussen in al hun kleurrijke glorie, waarvan blok D net is opgeleverd.  

Fenomenaal uitzicht

‘Stempel 6’ is een plandeel van De Bongerd aan het Zijkanaal I dat 4 woongebouwen omvat met in totaal 82 ruime, energiezuinige appartementen. De belangstelling voor de 59 koopappartementen van drie van vier de woongebouwen was groot en ze waren in een oogwenk verkocht. Niet zo gek als je om je heen kijkt. Niet alleen krijgen de bewoners een prachtig, comfortabel nieuwbouwappartement; ook het uitzicht is fenomenaal net als de locatie van De Bongerd. Het plan is prachtig gelegen tussen een groene weide en water, maar je rijdt ook zo de A10 op. En hartje Amsterdam ligt op een kwartiertje fietsen.

De Bongerd

“Er waren maar weinig opleverpunten in blok D”

We spreken uitvoerder Mari van den Elzen die ons voorgaat over de bouwplaats. Daar verzorgt het team de laatste afbouwwerkzaamheden in de overige bouwblokken. Een ploeg stratenmakers werkt ondertussen aan de bestrating en de buiteninrichting van het terrein. Eigenlijk is er haast geen sprake meer van een bouwplaats. De laatste loodjes zijn het meer totdat alle gebouwen zijn opgeleverd en het tijd is het ketenpark af te breken. Mari vertelt dat het team blok D een week eerder heeft opgeleverd aan opgetogen, nieuwe bewoners. “De oplevering verliep volgens planning en er waren maar weinig opleverpunten. Die lopen we op dit moment na. Nu kunnen de nieuwe bewoners aan de slag met de afbouw, want vrijwel alle kopers laten zelf de keuken en badkamer inbouwen. Alleen woonblok B met huurappartementen gaan we inclusief keuken en sanitair opleveren. Die worden door de Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard verhuurd.”

 

Een gigantisch raam met vrij uitzicht op de groene omgeving

Omdat de appartementen van de overige gebouwen nog niet zijn vergeven, mogen we daar een kijkje nemen. In de meeste gevallen gaat het om ruime en lichte driekamerappartementen met een gedeelde fietsenberging en een parkeerplaats die je kunt huren. Sommige woningen hebben een eigen berging. Bijzonder ruim en indrukwekkend is het penthouse dat we bekijken. Het blijkt een traktatie die we niet hadden willen missen. Vooral het gigantische raam van de woonkamer maakt indruk. Het biedt een vrij uitzicht op de groene omgeving en het naastgelegen zijkanaal met zijn woonboten en andere vaartuigen. En op een ander aantrekkelijk woningproject van Hurks aan de andere kant van het water: Klein Kadoelen.

Met glans en complimenten

Wat niet onvermeld mag blijven, is dat de oplevering van blok D voor het team en hoofduitvoerder Piet van Duijvenbode tevens een afscheid was. Na 50 jaar in de bouw zwaaide hij af om van zijn pensioen te gaan genieten. Als hoofduitvoerder werkte Piet ook aan eerdere fases van De Bongerd. Een project dat hij met glans en de complimenten van opdrachtgever Ontwikkelcombinatie De Bongerd, de VvE en de kopers afsloot. Een aantal appartementen wist het team met 0 opleverpunten af te leveren!

De Bongerd

Tuindorpkarakter

De Bongerd is een nieuwbouwproject van in totaal 1.300 woningen en bestaat uit vier buurten. De woonwijk wordt in fases gebouwd over een periode van vijf jaar. In opdracht van Ontwikkelingscombinatie De Bongerd (ODB) neemt Hurks in totaal ongeveer 400 woningen voor zijn rekening. Alle fases hebben een tuindorpkarakter, maar allemaal met een eigen uitstraling.

Gerelateerde projecten & verhalen

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

De Schans
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Schans