Nieuws

Bouw van Hooge Steenen in Leidsche Rijn van start

22-06-2020 – In Leidsche Rijn in Utrecht start Hurks vandaag met de bouw van de eerste fase van Hooge Steenen. Het gaat om ‘Het Parkblok’, dat in totaal 47 woningen omvat: 29 herenhuizen en 18 appartementen die verrijzen nabij Park Leeuwensteyn en Leidsche Rijn Centrum in Utrecht.  

Project Hooge Steenen maakt onderdeel uit van Leidsche Rijn Centrum Oost. De appartementen en royale herenhuizen – het merendeel met een oppervlakte vanaf circa 180 m² – zijn in het project verdeeld over twee woonblokken. Onder Het Parkblok komt een ruime parkeergarage die tevens voorziet in de nodige bergruimten. Samen met de herenhuizen van fase 2 met de naam ‘Het Carré’ omvat project Hooge Steenen 75 woningen. Er zijn nog enkele woningen te koop.

Vroeg 20e-eeuwse voorbeelden

Bij Hooge Steenen is veel aandacht besteed aan materiaal, energie en circulariteit. Alle woningen zijn gasloos. KOW en SlangenHochstenbach tekenden voor de architectuur. Daarbij lieten zij zich inspireren door vroeg 20ste-eeuwse wijken zoals het Wilhelminapark in Utrecht en Museumkwartier in Amsterdam. Statige, rijk gedetailleerde panden die allemaal een eigen karakter hebben. Ambachtelijk, heel gevarieerd en toch duidelijk een geheel.

Gerelateerde projecten & verhalen

Florijn
Bouw

Florijn

Parkzijde Foto’s © Wienerberger
Bouw Vastgoedontwikkeling

Parkzijde

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen