Verhalen

In gesprek met…. stagiair Atiq Selemangel (20)

10-10-2019 – We treffen Atiq deze maandagochtend in oktober in de bouwkeet van De Bongerd, waar hij stage loopt. Buiten schijnt een waterig zonnetje, nadat het dagenlang heeft geregend in Amsterdam. Het team is druk bezig de grote hoeveelheid regenwater weg te pompen. Die modderige omstandigheden mogen voor Atiq de pret duidelijk niet drukken. Hij zit er fris en opgewekt bij in zijn witte shirt en heeft alle reden om vrolijk te zijn. Hij zit in het 4e en laatste jaar van zijn MBO-opleiding Bouwkunde en de toekomst lacht hem toe.

We hebben een vermoeden, maar vragen Atiq toch hoe het hem bevalt zo, met het bouwteam van De Bongerd.

“Eigenlijk kon ik ook bij een andere bouwonderneming terecht. Nog wel eentje die voor mij veel dichterbij was. Maar omdat ik hier zo’n goed gesprek had, koos ik voor Hurks. Daar ben ik nu heel blij om. Iedereen is vrolijk hier en ik word goed begeleid. In de praktijk leer je veel en snel en ik mag hier van alles doen. Daardoor is dit echt een zinvolle stage.”

Woon je dan ver van De Bongerd?

“Eigenlijk woon ik maar op 15 kilometer afstand, maar met het openbaar vervoer is het lastig te bereiken. Geeft niets. Dat heb ik er wel voor over.”

Wat voor opleiding doe je precies en wat kun je dan worden?

“Ik doe een MBO-opleiding bouwkunde en zit nu in het 4e jaar. Ik ben dus bijna klaar. Ik ben op 2 september jl. begonnen met mijn stage bij De Bongerd en blijf hier in principe 20 weken. Tot eind januari dus. Daarna doe ik examen en ben ik klaar. Mijn opleiding leidt op voor het middenkader in de bouw. Daarmee kan ik bijvoorbeeld terecht in de werkvoorbereiding of in de uitvoering.”

Heb je al een idee wat je wilt gaan doen?

“Hierna ga ik verder studeren. Ik ga een HBO-opleiding bouwkunde doen. Ik wil heel graag verder in de bouw. Wat ik precies wil gaan doen, weet ik nog niet. Misschien calculatie, of toch de uitvoering in. Gelukkig kan ik daar nog even over nadenken.”

Gerelateerde projecten & verhalen

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Holland Park
Bouw Vastgoedontwikkeling

Holland Park

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers