Nieuws

Hurks bouwt ook fase 3 & 4 van Plan Celsius

27-11-2020 – Nadat Hurks eerder al de eerste en tweede fase van Plan Celsius in Eindhoven bouwde, gaat onze onderneming in opdracht van de Eindhovense woningcorporatie Sint Trudo nu ook per direct van start met de bouw van de derde en vierde fase. Deze mooie bouwopgave omvat 219 woningen, 28 appartementen en 14 commerciële ruimten en wordt gerealiseerd volgens het Da Vinci Huis-woonconcept van Hurks.

Celsiusplein

Celsius Van Der Heijde en Het Celsiusplein, zoals deze laatste fases van Plan Celsius heten, werden in het ontwerp samengepakt om vooral het nieuwe Celsiusplein als één geheel te kunnen ontwerpen. De sloop en vervolgens uitvoering van fase 3 is al in volle gang. De uitvoering van fase 4 volgt net wat later.

Celsius

Verrassende inrichting

Plan Celsius is een wijkvernieuwingsplan in de Eindhovense wijk Woensel-West dat in totaal zo’n 400 verouderde woningen vervangt. Het kleurrijke plan bestaat uit vier fases en wordt in evenveel bouwfases uitgevoerd. Behalve woningen omvatten de deelplannen kleine commerciële en maatschappelijke ruimtes. Iedere fase krijgt steeds zijn eigen kleuring en sfeer met veel ruimte voor groen en een verrassende inrichting van de ruimte. Uitgangspunten die bij de eerste twee fases die Hurks realiseerde, Celsius Van der Bildt en Snellius duidelijk zichtbaar zijn. De woonwijk mag dan uit vier deelprojecten bestaan, uiteindelijk wordt het één samenhangende nieuwe, bruisende Eindhovense buurt met veel kleinere huishoudens van jonge mensen.

 

Dirk Roosenburgprijs

Celsius Van der Bildt was de eerste fase die Hurks bouwde en in oktober 2017 opleverde. Deze fase bestaat uit een bouwblok met 17 bedrijfsruimten op de begane grond en daarbovenop 34 loftappartementen van zo’n 50 m2 vloeroppervlak. De bedrijfsruimten variëren van 25 tot 50 m2. De 63 grondgebonden zijn zeer divers. Ze bestaan uit twee of drie verdiepingen met tuin of terras en sommige met een dakterras. Ze lopen uiteen van 50 tot 90 m2 vloeroppervlak. Behalve dat een groot aantal gevels een primaire kleur kregen, werden de koppen van de bouwblokken voorzien van een kunstschildering van de naamgevers van de wijk. Uitvinders en wetenschappers zoals Thomas Edison en Jan van der Bildt. Deze fase werd genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs; een architectuur- en ontwerpprijs.

Snellius, Eindhoven

Spannende poort

De tweede fase, Celsius Snellius genaamd, omvat 129 woningen en werd in de zomer van 2019 opgeleverd. Aan de Edisonstraat staat een groot bouwblok tegenover fase 1. Onderin dit bouwblok bevinden zich kleine commerciële ruimtes waar een diversiteit aan ondernemers zijn intrek heeft genomen. Daarop bevinden zich maisonnette woningen van ongeveer 50 m2 van twee lagen met een dakterras. Vanaf de Edisonstraat kan er via een spannende poort het binnenhof, het Snelliushof, betreden worden. Behalve aan de Edisonstraat hebben de Drebbelstraat en de Newtonstraat ook nog een poort en een doorgang naar het binnenhof. Elke doorgang is gekenmerkt door een eigen kleur en behang motief in de gevel van de poort.

Gerelateerde projecten & verhalen

Plan Celsius – Snellius
Bouw

Plan Celsius – Snellius

Plan Celsius
Bouw

Plan Celsius

In gesprek met Jos Goijaerts over Celsius – Snellius
Da Vinci Huis verhalen

In gesprek met Jos Goijaerts over Celsius – Snellius