Nieuws

Hurks en Van Wijnen organiseren virtueel Lorentz-bezoek anno 2020

23.11.2017 – Met een exclusieve Virtual Reality-tour van ingenieursbureau ABT wandelde bouwwethouder Laudy van de gemeente Leiden gisteren al door een volledig gerealiseerd en opgeleverd Lorentz. Samen met afgevaardigden van Hurks, Van Wijnen en belegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance kregen hij en de andere genodigden een levensechte indruk van hoe dit eerste project van de herontwikkeling van het stationsgebied er straks uit zal zien.

Die indruk was voor alle deelnemers positief. De reacties waren unaniem lovend en enthousiast, variërend van ‘echt fantastisch’ en ‘wát een ervaring’ tot “Deze VR-tour geeft veel meer gevoel bij de grootte en de impact van het gebouw.” Ook wethouder Laudy reageerde opgetogen op de VR-beleving van Lorentz: “Ontzettend mooi en indrukwekkend! Heel bijzonder om dit op deze manier als voetganger te beleven. Kun je je voorstellen dat je hier straks echt langsloopt? Dat is toch geweldig! Dit is een bijzondere ervaring. Je staat er echt middenin.”

Lorentz, Leiden

Aantrekkelijk stationsgebied

Begin dit jaar startte Ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks – Van Wijnen met de bouw van Lorentz: het eerste project van de totale herontwikkeling van het stationsgebied in Leiden. Het Leidse stationsgebied wordt een omgeving waar wonen, werken, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen. Ondertussen is de betonconstructie van de ondergrondse fietsenkelder klaar. Die biedt straks plaats aan circa 4800 fietsen. Nu zijn Hurks en Van Wijnen begonnen met de realisatie van de vierlaagse sokkel, waarop straks de twee woontorens verrijzen. De oplevering zal naar verwachting medio 2019 plaatsvinden.

Multifunctioneel gebouw

Lorentz wordt een multifunctioneel gebouw van in totaal ruim 50.000 m2. De nu in uitvoering zijnde Fase 1 bestaat uit een vier lagen tellend plintgebouw met 2 markante woontorens en daaronder een grote fietsenkelder. Lorentz omvat ca. 1.655 m2 VVO commerciële ruimten, ca. 4.048 m2 VVO kantoren, 198 parkeerplaatsen en een fietsenkelder. In de torens komen 167 huurappartementen waaronder een aantal penthouses. De gemeente Leiden tekende voor de afname van de ondergrondse fietsenstalling. Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt namens haar klanten de woningen, kantoren, commerciële ruimtes en parkeergarage af. De bouw van de derde toren (2e en laatste fase van Lorentz) start naar verwachting medio 2019 en omvat ca. 13.900 m2 VVO kantoor en 97 parkeerplaatsen. De verhuur van dit duurzame kantoorgebouw start binnenkort.  

Virtuele wereld

In de uitwerking van Lorentz gebruikt ABT Virtual Reality (VR) om het toekomstige gebouw alvast inzichtelijk te maken in een virtuele wereld. Aanpassingen en varianten op het ontwerp zijn real-time uit te voeren, waarna het resultaat direct zichtbaar is. VR is hiermee een krachtig hulpmiddel in de communicatie tussen professionals en naar toekomstige bewoners.

Gerelateerde projecten & verhalen

Lorentz
Bouw Vastgoedontwikkeling

Lorentz

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

Hourglass
Bouw

Hourglass