Nieuws

Hurks levert imposant Hourglass op aan de Amsterdamse Zuidas

30-06-2020 – De bouw van multifunctionele kantoor- en hotelcomplex Hourglass startte begin oktober 2017. Twee jaar later, begin oktober 2019 bereikte het zandlopervormige gebouw zijn 80 meter hoogste punt, waarna Hurks het in de eerste helft van 2020 in fases opleverde aan opdrachtgever SAX Vastgoed V.O.F., een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer.  

Extended-stay hotel

Het kantoorgedeelte waar juridisch en financieel dienstverlener Loyens & Loeff zijn intrek zal nemen, werd in de periode van februari tot eind mei gefaseerd opgeleverd. De huurder werkt hier momenteel volop aan het inbouwpakket. De werkzaamheden ten behoeve van het hoteldeel voor Premier Suites Amsterdam gingen ondertussen door totdat het begin juni werd opgeleverd. Daarna ging een periode van inhuizen van start. Het extended-stay hotel voor zakelijk verblijf opent op 1 juli 2020 zijn deuren.

Het gebouw met het BREEAM-NL-label excellent staat op een prominente zichtlocatie op ‘financial mile’ van de Zuidas, waar het een symbiose aangaat met het elegante ‘zustergebouw’ NoMa-house. Net als Hourglass een iconisch ontwerp van de hand van architectenbureau Dam & Partners, met de bedoeling dat de twee gebouwen elkaars beeld versterken. Hourglass werd ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F.; een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff en is aangekocht door Bouwinvest voor het Dutch Institutional Office en het Dutch Institutional Hotel Fund.

Gerelateerde projecten & verhalen

Lorentz
Bouw Vastgoedontwikkeling

Lorentz

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler