Nieuws

Hurks levert project Buiksloterham op

17-04-2020 – Eind vorige maand, op 31 maart jl. leverde Hurks gebouw A3 van Buiksloterham in Amsterdam-Noord op aan de opdrachtgever: de Amsterdamse woningcorporatie de Alliantie. Ondertussen is het de beurt aan het tweede gebouw: B4. In week 19 volgt naar verwacht het laatste gebouw in de rij, B1.

Vijf bouwblokken

In alledrie de gevallen gaat het om appartementengebouwen met huurwoningen, waarvan de sleutels net als vorig keer op gepaste afstand zullen worden uitgereikt.In totaal bouwt Hurks in Buiksloterham vijf bouwblokken in twee fases. Deze eerste fase omvat zoals gezegd alleen huurwoningen. De tweede fase gaat om de bouwblokken B15 met 37 koopappartementen en B6 met 34 koopappartementen. De bouwwerkzaamheden voor deze twee gebouwen zijn net opgestart.

Buiksloterham

Hippe stadswijk

Het zijn nieuwe stappen naar een wijk in aanbouw: Buiksloterham&Co. Een stoere, creatieve en hippe stadswijk die straks in totaal uit zo’n 520 woningen bestaat. Deze ligt in een gebied in Amsterdam-Noord met een al even stoer verleden: tussen het Eye Filmmuseum en het voormalige NDSM-terrein aan de noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Een gebied waar tot 1979 scheepbouwers de scepter zwaaiden. Een paar decennia later transformeert Buiksloterham van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken.

Duurzaam en aangenaam woonwerkgebied

Het gebied aan de noordelijke IJ-oever is een van de meest veelbelovende gebieden in Amsterdam om te bouwen. De komende 10 jaar kunnen er volgens de gemeente Amsterdam maximaal 8.575 woningen komen en zal Buiksloterham zich ontwikkelen tot een duurzaam en aangenaam woon-werkgebied.

Gerelateerde projecten & verhalen

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Holland Park
Bouw Vastgoedontwikkeling

Holland Park