Nieuws

Hurks tekent overeenkomst voor realisatie Hourglass

25.08.2017 – Hourglass is een nieuwbouwontwikkeling aan de Parnassusweg op de Amsterdamse Zuidas. Het gaat om een zandlopervormig gebouw van 80 meter hoogte naar ontwerp van architectenbureau Dam & Partners. Hourglass wordt ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F.; een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff. Hurks bouw & vastgoedontwikkeling neemt de realisatie voor zijn rekening.

Met zijn iconische architectuur en lichte natuurstenen gevel gaat het om een tijdloos gebouw, geïnspireerd op de geometrische kunstwerken van Brancusi. Het kantoorgedeelte van Hourglass omvat circa 21.000 m2. Met circa 15.500 m2 zal Loyens & Loeff hiervan het grootste gedeelte betrekken. Het kantoorgedeelte is gekocht door het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund.

Hourglass, Amsterdam

Appartementenhotel

Behalve kantoorruimte biedt het programma onder meer 700 m² winkel- en horecaruimte, fietsenstallingen en 148 parkeerplaatsen. Daarnaast wordt in Hourglass een appartementenhotel met een publiek toegankelijk restaurant gerealiseerd. Het hotel, dat 115 appartementen voor extended stay gaat aanbieden, is verhuurd aan internationale operator PREM Group. Het concept Premier Suites creëert een woonomgeving en biedt hotelkamers die geschikt zijn voor langdurig verblijf. Het hotelgedeelte is gekocht door het Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund

Natuurlijke verbinding

Hourglass vormt straks een logische toevoeging aan de Zuidas en vormt een natuurlijke verbinding tussen de bestaande Zuidas en het Kenniskwartier van de VU en het VUmc. De vormentaal en het warme materiaalgebruik geven Hourglass een klassieke en internationale uitstraling. Het multifunctionele karakter van het gebouw vult de bestaande en geplande functies goed aan. De realisatie van het hotel met extended stay, dat nog niet op de Zuidas aanwezig is, maakt het totaalaanbod binnen Zuidas compleet.

BREEAM-NL excellent

Hourglass zal door Hurks bouw & vastgoedontwikkeling worden gerealiseerd in samenwerking met Klimaatservice Holland en Van den Pol Elektrotechniek voor de installaties. De oplevering is eind 2019 gepland. Hourglass zal bij oplevering een BREEAM-NL Excellent certificaat krijgen. Het ontwerpteam bestaat naast architect Dam & Partners uit Zonneveld ingenieurs, DWA, Peutz en Aronsohn management.

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Hourglass
Bouw

Hourglass

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

Kennedytoren
Bouw

Kennedytoren