Verhalen

Klein Kadoelen: nieuwbouw in Broek in Waterland-stijl

11-10-2019 – Onlangs bezochten we Klein Kadoelen. Dit is een bijzonder woningbouwproject van in totaal 48 woningen, gelegen in Amsterdam-Noord. Het ligt aan de Wilmkebreekpolder en biedt oer-Hollandse, landelijke vergezichten inclusief bonte koeien. Een idyllische setting, maar wel één binnen de Amsterdamse ring. De 21 woningen van fase 1 zijn ondertussen opgeleverd. Fase 2a en fase 2b volgen op de voet.

Klein kadoelen

Architectuur gebaseerd op de stolpboerderij

Broek in Waterland vormde de inspiratie voor het stedenbouwkundig plan en de architectuur. Die is gebaseerd op de stolpboerderij, met het kenmerkende piramidevormige dak en houten gevels. Klein Kadoelen ademt dezelfde rustieke sfeer, die in de onmiddellijke omgeving volop is terug te vinden. Inclusief charmante nauwe straatjes, groene hofjes en karakteristieke heggen.

Robuuste woningen

Klein Kadoelen bestaat uit vrijstaande huizen, twee-onder-één-kap woningen en herenhuizen. In alle gevallen gaat het om robuuste woningen, die naadloos passen bij de bestaande architectuur. De woningen variëren in grootte, plattegronden en ligging. Een aantal heeft een fenomenaal uitzicht op de Wilmkebreekpolder, terwijl andere woningen aan intieme, dorpse straatjes liggen.

Klein Kadoelen

Groene energievoorziening

De gebruikte, natuurlijke materialen en kleuren variëren sterk. Denk aan gebeitst hout, gedetailleerd metselwerk met knipvoeg, rode bakstenen en ramen met roedeverdeling. Duurzaam is Klein Kadoelen ook. Voor de groene energievoorziening werd gebruikgemaakt van zonnepanelen en warmte pompen.

Projectontwikkeling en realisatie

Klein Kadoelen is een gebiedsontwikkeling waarvan Hurks de projectontwikkeling en realisatie verzorgde. Fase 1 is ondertussen opgeleverd. Fase 2a en 2b volgen in december 2019. Dit unieke project kwam tot stand op basis van een nauwe samenwerking tussen Houben / Van Mierlo Architecten en landschapsarchitect Delva.

Gerelateerde projecten & verhalen

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers