Bouw Vastgoedontwikkeling

De Schans: 116 appartementen in het historische Ridderkerk

Locatie
Ridderkerk
Status
Gereed (2020)
Programma
Twee woontorens met 57 koop- en 59 huurappartementen
Kenmerkend
Industrieel-historische woonomgeving met uitzicht over het water

De bouwcombinatie hurks en Van Wijnen zorgden voor de bouw van 116 appartementen verdeeld over twee woontorens in Ridderkerk. Iedere woontoren telt 13 verdiepingen: een toren met 57 koopappartementen en een toren met 59 huurappartementen.  

Luxe penthouses

In de kooptoren zijn naast 2-kamer en 3-kamerappartementen luxe penthouses met 3 slaapkamers gesitueerd. Op de eerste verdieping bevinden zich vier appartementen. De tweede verdieping tot en met de 11e tellen elk vijf appartementen. Bij ieder appartement hoort een op de zon georiënteerd balkon met een oppervlakte van 10 m². Op de 12e verdieping bevinden zich drie luxe penthouses met een betoverend uitzicht over het water en Ridderkerk.

Aanlegplaats

Voor de deur de aanlegplaats van de FastFerry (waterbus) met snelle verbindingen naar Rotterdam, Dordrecht en Alblasserdam. Naast de aanlegplaats komt in de nabije toekomst het nieuwe transferium. De ligging van de Schans is zeer centraal ten opzichte van de grote steden en snelwegen, die door de goede verbindingswegen snel bereikbaar zijn. Het centrum van Ridderkerk met alle denkbare voorzieningen is op fietsafstand.

Gerelateerde projecten & verhalen

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Tweede woontoren van De Schans Boeit opgeleverd
Nieuws

Tweede woontoren van De Schans Boeit opgeleverd