Nieuws

Woongebied rond De Schans Boeit opgeleverd

28-09-2020 – Het nieuwe woongebied vlakbij het drierivierenpunt in Ridderkerk is voltooid. Wethouder Marco Oosterwijk opende samen met o.a. Van Wijnen, Hurks en Stebru de fraai ingerichte openbare ruimte bij de verschillende woningbouwprojecten, die samen goed zijn voor zo’n vierhonderd nieuwe woningen.  

Van bedrijventerrein naar woongebied

De locatie, vlakbij de aanlegplaats van de Waterbus en het driehoeksveer en paviljoen Struis, is van een bedrijventerrein getransformeerd naar een woongebied. Een vroegere loods werd omgebouwd tot loftappartementen. De projecten De3Rivieren, De Schans Boeit, Tourmalijn en De Stoere Kade maken onderdeel uit van het gebied. Naast koopwoningen, zijn er ook huurwoningen gerealiseerd. Deze zijn afgenomen door beleggers Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Altera Vastgoed.

Ontwikkelingen aan de waterkant

Wethouder Marco Oosterwijk is blij met alle ontwikkelingen aan de waterkant. ,,Deze realisatie is er een mooi voorbeeld van dat we op een positieve wijze gebruik maken van onze rivieroevers. Dit gebied heeft veel kwaliteiten en biedt veel kansen. Er is plek voor watergebonden bedrijvigheid, wonen en recreëren. Daarin zoeken we de balans. Met de gebiedsvisie voor de rivieroevers, die we volgend jaar aan de gemeenteraad voorleggen, willen we daarin flink wat meters maken.”

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Lorentz
Bouw Vastgoedontwikkeling

Lorentz

Buiksloterham&Co
Bouw

Buiksloterham&Co

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen