Bouw

Da Vinci Huis scenario:
Habitat

Locatie
Status
Scenario van het modulaire woningconcept Da Vinci Huis
Programma
De ongekende mogelijkheden van Da Vinci Huis: 3 scenario’s ter inspiratie
Kenmerkend
Habitat. Wonen in het groen, vlakbij de stad

Innovatie betekent niet alleen milieubewust bouwen. Moderne woningen moeten ook bijdragen aan een goede balans. Een balans tussen stad en natuur, tussen wonen en werken, tussen persoonlijke wensen en zorg voor elkaar. Scenario Habitat staat voor wonen in het groen, vlakbij de stad. Een uitgekiend woonmilieu in een natuurlijke omgeving, waar mensen, flora en fauna als vanzelf samenvallen.

Da Vinci Huis

Grote variatie

Door het principe van schakelen behoudt iedere woning vrij zicht op het park. Het alzijdige karakter komt tot uitdrukking in de articulatie van gevelopeningen, de verspringingen in volumes en het reliëf in het gevelpakket. De slimme opbouw met hoogwaardige isolatie maakt grote variatie mogelijk in de diepte van de kozijnen.

Da Vinci Huis scenario

Beperkte footprint

De fijne korrelmaat respecteert de groenstructuur van het landschap. Om en om geplaatste wooneenheden lijken ogenschijnlijk terloops in de groenstructuur geplaatst. In werkelijkheid vormen ze clusters, waardoor de 12 afzonderlijke volumes slechts een beperkte footprint achterlaten op het bestaande terrein.

Samen delen

Modern samenwonen is samen delen. Habitat speelt in op de toenemende vraag naar collectieve voorzieningen als een hof, tuinkast of deelvervoer. En op meer mogelijkheden van directe zorg voor elkaar, bijvoorbeeld in de vorm van meergeneratiewoningen.

Entree en uitzicht

Door voordeuren zo diep mogelijk in het gevelpakket te verwerken, ontstaan overdekte entrees. Kozijnen op de eerste verdieping zijn juist zo ver mogelijk naar voren geschoven. Zo ontstaan binnen mooie plekken om te genieten van het uitzicht.

Slimme schakeling

Habitat is volledig samengesteld uit de Da Vinci woontype L en M , met toevoeging van een zorgwoning (type S), die de hoek geschikt maakt voor bewoning door meerdere generaties. Door slimme schakeling – met voordeuren vlak naast elkaar, verbonden door een pergola – zijn de wooneenheden ook bruikbaar als kangoeroewoning. Meer weten? Download de brochure voor meer informatie.

Meer weten over het Da Vinci Huis woningbouw concept? Vul je gegevens in en download de brochure.  Gerelateerde projecten & verhalen

  Da Vinci Huis scenario: Surprise City
  Bouw

  Da Vinci Huis scenario: Surprise City

  Da Vinci Huis scenario: Warme Stad
  Bouw

  Da Vinci Huis scenario: Warme Stad

  Plan Celsius
  Bouw

  Plan Celsius