Bouw

Da Vinci Huis scenario:
Surprise City

Locatie
Status
Scenario van het modulaire woningconcept Da Vinci Huis
Programma
De ongekende mogelijkheden met Da Vinci Huis: 3 scenario’s ter inspiratie
Kenmerkend
De verrassende eigen stijl van Surprise City

Tijd voor een ommezwaai: in een volksbuurt met een negatief imago en de nodige sociale problemen kunnen met systeembouw snel en voordelig constructieve oplossingen worden gerealiseerd. Door een deel van de buurt te slopen ontstaat ruimte voor een nieuwbouwplan met een verrassend eigen stijl. Het resultaat is een hippe, kleurrijke wijk met een uitnodigende hof als kloppend hart: Surprise City.

Snellius Eindhoven

Gevarieerd natuurlijk

Gevels zijn gevarieerd uitgevoerd in verspringend metselwerk, met speelse kleuraccenten en ingebouwde nestkasten voor gierzwaluwen. Pergola’s creëren een natuurlijke overgang van privé naar openbaar, en dragen zorg voor afwatering van regenwater naar de wadi. Op de kopse kant van de bebouwing staan torens: stedenbouwkundige ankers van vier lagen, met op de begane grond een collectieve ruimte.

Da Vinci Huis

Ruimte voor diversiteit

In zijn nieuwe opzet biedt de volksbuurt alle ruimte voor diversiteit. Bewoners uit de bestaande wijk, maar ook nieuwe gezinnen voelen zich er thuis.

Leren van energieconcepten

Surprise City bevindt zich in de tweede fase van een omvangrijke gebiedsontwikkeling. Fase 2 voorziet in warmtepompen met voor elke woning een eigen bodemlus. Daarnaast wordt ook een aantal all-electric woningen gerealiseerd. In fase 3 en 4 worden woningen aangesloten op stadsverwarming. Dit maakt het mogelijk om techniek, kosten en gebruiksgemak samen met bewoners te vergelijken, én daarvan te leren.

Inclusief groen

De nieuwbouw is aantrekkelijk gepositioneerd rondom een centraal gelegen hof voor iedereen. Alle woningen zijn voorzien van een bescheiden privétuin. Auto’s vinden een plek aan de straat of in de groene parkeerkoffers uit het zicht.

Realiteit

Scenario Surprise City is werkelijkheid geworden. Een prettige samenwerking met woningcorporatie Trudo, waarbij Hurks direct opleverde aan huurders.
De bewoners van de eerste twee fases kregen ondertussen hun sleutels overhandigd door onze woonconsulenten. Meer weten? Download hieronder de Da Vinci Huis brochure voor meer informatie.

Meer weten over het Da Vinci Huis woningbouw concept? Vul je gegevens in en download de brochure.  Gerelateerde projecten & verhalen

  Da Vinci Huis scenario: Warme Stad
  Bouw

  Da Vinci Huis scenario: Warme Stad

  Da Vinci Huis scenario: Habitat
  Bouw

  Da Vinci Huis scenario: Habitat

  Plan Celsius
  Bouw

  Plan Celsius