Bouw

Da Vinci Huis scenario: Warme Stad

Locatie
Status
Scenario van het modulaire woningconcept Da Vinci Huis
Programma
De ongekende mogelijkheden van Da Vinci Huis: 3 scenario’s ter inspiratie
Kenmerkend
Warme Stad. Interessante verkaveling met verrassende invullingen

Omdat steden niet alleen aan de randen groeien en verkleuren, wordt verdichting een steeds uitdagender opgave. Voormalige industrie- en binnenterreinen worden ontwikkeld tot nieuwe woongebieden, waarbinnen bestaande panden zorgvuldig kunnen worden gerenoveerd voor herbestemming. In scenario Warme Stad leidt modulaire systeembouw tot interessante verkaveling met verrassende invullingen.

Da Vinci Huis scenario

Stadsmix

Da Vinci Huis voorziet in een mooie stadsmix van verschillende micro-woningen voor alleenstaanden en kleine huishoudens, alsmede grotere gezinswoningen.

Welkome aanvulling

De nieuwe woningen zijn zorgvuldig ingepast in de bestaande omgeving. Samen vormen ze geheel compleet nieuwe bouwblokken of een welkome aanvulling op de aanwezige open structuur.

Stedelijke schaal

Slimme integratie van de nieuwbouw in het bestaande weefsel creëert een serie geschakelde ruimtes. De randen sluiten met groene woonstraten naadloos aan op de stedelijk schaal. Tussen de blokken bevinden zich doorgangen voor voetgangers en fietsers. Het groen is ingekaderd in de heldere vakken.

Multifunctioneel

Net als in het stedelijke klimaat raken verschillende functies ook hier in elkaar verstrengeld. Voormalige industriepanden bieden ruimte aan zowel maatschappelijke als commerciële bedrijvigheid. Nieuwbouw en pleinen zijn functioneel voor zowel publiek als bewoners.

Da Vinci Huis scenario

Voetgangerszone

Een van de oorspronkelijke loodsen voorziet in parkeerplaatsen, die worden ontsloten via een directe toegang  naar de doorgaande weg. Doordat vrijwel het hele gebied autovrij is, ontstaat een aangename voetgangerszone waar kinderen veilig kunnen spelen.

Verbinding en eenheid

Nieuwe gevels creëren verbinding. Doordat ze om de hoeken worden doorgezet, fungeren ze als scherm tussen binnen en buiten, openbaar en privé. Waar nieuwbouw grenst aan industriepanden zijn de nieuwe gevels her en der doorgetrokken voor de oude. Het repetitieve karakter met identieke openingen zorgt voor eenheid.

Meer weten over het Da Vinci Huis woningbouw concept? Vul je gegevens in en download de brochure.  Gerelateerde projecten & verhalen

  Da Vinci Huis scenario: Habitat
  Bouw

  Da Vinci Huis scenario: Habitat

  Da Vinci Huis scenario: Surprise City
  Bouw

  Da Vinci Huis scenario: Surprise City

  Plan Celsius
  Bouw

  Plan Celsius