Verhalen

Eenheid en positiviteit zetten de toon bij project Holland Park

30-10-2020 – Het is alweer enige tijd geleden dat we Holland Park bezochten en we zijn benieuwd wat de stand van zaken is in het najaar van 2020. Verloopt de bouw van het sluitstuk van Holland Park naar wens? We vragen het uitvoerder Erwin Wijnne, die onze vraag bevestigend beantwoordt. “We liggen op planning en de opdrachtgever is tevreden. Dan zijn wij het ook.”

Levendige woonwijk

Midden in crisistijd besloot Snippe projecten B.V. te investeren in een plan om uitgebreide woningbouw te realiseren op een slechtlopende kantorenlocatie. Dat leidde tot een transformatie naar de levendige woonwijk van zo’n 5.000 bewoners die de wijk vandaag de dag is. De architectuur is van de hand van Rijnboutt uit Amsterdam en kenmerkt zich door sfeervolle grachten, prachtige gevels, gezellige straatjes en groene binnentuinen. Je vindt er moderne grachtenpanden, design appartementen, winkels en horeca op nog geen 10 minuten van het centrum van Amsterdam.

Holland Park

Traditionele bouw

Voor Hurks gaat het werk om de laatste twee bouwblokken van dit nieuwbouwplan van de hand van architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters. Een plan dat hij ontwierp naar voorbeeld van het eerder gebouwde Java Eiland en Sluseholmen in Kopenhagen. De appartementen van blok 22 en 23 kijken straks uit op een groot park. Erwin vertelt dat de lagere appartementengebouwen ondertussen op hoogte zijn en de twee woontorens van het project hard op weg. Volgens planning moeten deze voor de kerst op hoogte zijn. “Ondertussen hebben we de ruwbouw van de laagbouw nagenoeg afgerond en zijn we begonnen met de afbouw en dat loopt goed. Holland Park is een complex, veelomvattend werk, omdat het vrij traditioneel wordt gebouwd. Alles wordt in het werk gemaakt. Dat wil zeggen dat we eerst de ruwbouw realiseren, waarna we met de afbouw beginnen en het metselwerk. Dat laatste is nog een hele klus bij een werk van deze omvang. Logistiek is het metselwerk lastig omdat de gevels allemaal verschillend zijn. Dat is best een uitdaging, maar we zijn nu in controle.”

Erwin Wijnne

“Er wordt hier veel gelachen, maar ook heel hard gewerkt.”

Takenverdeling biedt structuur Erwin benadrukt dat deze takenverdeling structuur biedt. “Dat is voor de jongens buiten ook prettig. Die weten zo precies wie ze moeten aanspreken. Je moet je voorstellen dat een werk als Holland Park een bedrijf op zich is. Een onderneming waar veel wordt gelachen, maar ook heel hard gewerkt. Vaak tot laat in de avond en ook op zaterdagen. Op die manier doen we op de torens nu 10 dagen over een verdieping, terwijl dat voorheen drie weken was. Zo’n prestatie kun je alleen leveren als je in harmonie met elkaar samenwerkt. Onderling, maar ook met je opdrachtgever, onderaannemers en de NUTS-bedrijven. Wanneer je als leiding positiviteit en eenheid uitstraalt, heeft dat absoluut effect op de bouwplaats. Op Holland Park hebben we dat ondertussen goed voor elkaar.”

Holland Park

Project Holland Park

In Diemen bouwt Hurks aan de voltooiing van een nieuwe grachtengordel: blok 22 en 23 van Holland Park. Maar liefst 304 appartementen met een grote parkeergarage omvat het werk dat Hurks in opdracht van Bergwijkstadspark B.V. bouwt.  Holland Park is een van de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland en maakt Diemen één van de relatief snelst groeiende gemeenten van Nederland.  

Gerelateerde projecten & verhalen

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Buiksloterham&Co
Bouw

Buiksloterham&Co