Nieuws

Vastgoedvereniging NaJou bezoekt Zijdebalen

09-09-2019 – Het is druk op Zijdebalen. Niet alleen worden deze maand de laatste woningen van blok 4 opgeleverd aan de nieuwe bewoners, het binnenstedelijke project werd tevens bezocht door leden van vereniging van vastgoedprofessionals ‘NaJOU’; oftewel Na Jong Onroerend goed Utrecht. Zo’n 35 enthousiaste deelnemers luisterden vorige week naar het bijzondere Zijdebalen-verhaal van ontwikkelaar Rogier Middelburg, gevolgd door een rondleiding en een afsluitende borrel.

Eyecatcher

De NaJou-leden, die overwegend op de fiets arriveerden en zodoende meteen gebruik konden maken van de  fietsstraat over de Zeedijk langs de Vecht, werden ontvangen in de Lubro. Deze voormalige bakkerij wordt momenteel omgetoverd tot bedrijfs- en horecaruimte en zes luxueuze woningen. De Lubro is tevens het sluitstuk van dit project en straks een centrale ontmoetingsplek én monumentale eyecatcher van heel Zijdebalen.

Eigenzinnig fabriekspand

Maar ook in zijn huidige staat spreekt het eigenzinnige pand tot de verbeelding. In de oude fabriekshal, waar momenteel ook de bouwkeet van Hurks en Van Wijnen te vinden is, hadden de bezoekers een mooie gelegenheid om met oep en een broodje even met elkaar bij te praten.

 

Roemruchte geschiedenis

Na de ontvangst toog het gezelschap naar de bovenste verdieping van de Lubro, waar een presentatieruimte was ingericht. Daar vertelde Rogier hen over de roemruchte geschiedenis van Zijdebalen, het recente verleden en de gemaakte keuzes tijdens de ontwikkeling en realisatie van Zijdebalen. Dat bood alle aanleiding om volop vragen te stellen, maar er werd ook stevig gelachen. In dezelfde opgewekte sfeer vertrok het gezelschap voor een rondleiding over Zijdebalen, waarna er werd afgesloten met een borrel in de omgeving.

 

Vastgoedprofessionals

NaJou is een vereniging voor vastgoedprofessionals die actief zijn in de regio Utrecht. Het doel is het uitwisselen van kennis, informatie en contacten op een laagdrempelige en informele wijze. Bijna elke maand is er een activiteit, bijvoorbeeld een projectbezoek, een presentatie over een actueel onderwerp of een gezellige borrel voor de nodige inspiratie en gezelligheid.

Gerelateerde projecten & verhalen

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen

Succesvolle oplevering van het vierde en laatste bouwblok van Zijdebalen
Nieuws

Succesvolle oplevering van het vierde en laatste bouwblok van Zijdebalen

Leef in luxe in de oude fabriekshal van Lubro
Nieuws

Leef in luxe in de oude fabriekshal van Lubro