Bouw Vastgoedontwikkeling

Energiezuinig en betaalbaar wonen

Locatie
Leerdam
Status
Gereed (2017)
Programma
83 ruime energiezuinige huur- en koopwoningen
Kenmerkend
Energiezuinig en duurzaam

Divers en kleurrijk wonen in Leerdam

In het Leerdamse Staatsliedenkwartier bouwde Hurks 83 woningen. De 79 ruime energiezuinige huur- en koopwoningen zijn in de zomer van 2016 opgeleverd; 47 energiezuinige Da Vinci Huis-huureengezinswoningen, 25 Da Vinci Huis-koopwoningen en 10 seniorenwoningen. In 2017 bouwde Hurks de laatste 4 woningen: 1 geschakelde woning, 1 vrijstaande woning en een twee-onder 1 kap woning.

Staatsliedenkwartier, Leerdam

Diversiteit met Da Vinci Huis

De 79 woningen in fase 1 zijn volgens het Da Vinci Huis-woonconcept gebouwd. Door de hoge isolatiewaarde en de zonnepanelen op het dak kwamen ze stuk voor stuk in aanmerking voor energielabel A. Ook de 4 woningen werden energiezuinig gebouwd en kregen het energielabel A. Flexibel, betaalbaar en duurzaam maatwerk dat naadloos aansloot bij de wensen van de bevlogen woningcorporatie Kleurrijk Wonen.

Groen en waterrijk

Kleurrijk Wonen had een missie. De corporatie wilde bewoners een groene, waterrijke en autoluwe buurt bieden met het karakter van een kleinschalige, oude buurt. Deze kreeg onder meer gestalte door te bouwen in korte, afwisselende woonblokken in de stijl van toen met de voorzieningen van nu. Een diversiteit die terugkeerde in het gevarieerde woningaanbod, bestemd voor de sociale en vrije verhuur en verkoop.

Seniorenwoningen aan een knus hofje

De eengezinswoningen kwamen beschikbaar in verschillende types en breedtes met parkeren op eigen terrein of voor de deur. De seniorenwoningen liggen aan een knus hofje met een besloten karakter, maar hebben een open verbinding met de rest van de wijk. De moderne appartementen zijn ruim opgezet met twee slaapkamers, een inpandige berging en een berging op de begane grond.

Gerelateerde projecten & verhalen

Parkzijde Foto’s © Wienerberger
Bouw Vastgoedontwikkeling

Parkzijde

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd