Nieuws

Hurks-jaar 2018 in teken van professionalisering en opbouw orderportefeuille

22.03.2019 – Hurks realiseerde in 2018 geconsolideerde bedrijfsopbrengsten van 181 miljoen euro. Het resultaat voor belasting bedraagt 4 miljoen euro. Met 42,9 % laat 2018 een uitstekend solvabiliteitsratio zien. Het afgelopen jaar stond in het teken van een verdere professionalisering van de organisatie en het ontwikkelen en realiseren van onze orderportefeuille. Een opdracht waarin de afgelopen periode belangrijke stappen zijn gemaakt.

De organisatie is in 2018 aanzienlijk sterker geworden. De slagkracht van Hurks is toegenomen met een aantal nieuwe mensen in het management team. Ook zijn er belangrijke mijlpalen bereikt in het verhogen van de efficiency in werkprocessen en de samenwerking bij het ontwikkelingen en realiseren van projecten.

De Bongerd

Randstedelijke projecten

Hurks wist in 2018 een aantal belangwekkende werken te verwerven, zoals Holland Park in Diemen-Zuid. Hiervan bouwen we de laatste twee grote woongebouwen: blok 22 en 23 aan de westkant van Holland Park. In Amsterdam tekenden we opnieuw voor de Bongerd. Ditmaal gaat het om ‘stempel 6’: 4 woongebouwen met in totaal 82 ruime, energiezuinige appartementen. In Utrecht gaat Hurks nabij Leidsche Rijn Centrum behalve Hooge Steenen; 57 herenhuizen en 18 appartementen nog een project ontwikkelen en bouwen: 46 woningen met een ondergrondse parkeergarage. In het tweede om 35 grondgebonden woningen en 11 appartementen met een ondergrondse parkeergarage. Eveneens in Utrecht starten we met het sluitstuk van het binnenstedelijk project Zijdebalen: luxe woningen in de voormalige Lubro-bakkerij. De laatste fase van dit project dat in 2015 van start ging en dat we samen met Van Wijnen ontwikkelen en realiseren.

Woningbouw in Brainport Eindhoven

In en om Brainport Eindhoven, de regio van onze oorsprong, laten we ook van ons horen. Niet in de laatste plaats met de plannen rond het iconische Evoluon, die we samen met Foolen & Reijs gaan ontwikkelen. In de woningbouw werken we aan Augustus: een groene innovatie binnen de Eindhovense ring die 65 eengezinswoningen omvat. In het nabij gelegen Nuenen is Hurks betrokken bij de plannen voor de ontwikkeling en bouw van 113 woningen in het ‘Nuenens Kwartier’ en voor het Helmondse Brandevoort tekende Hurks een realisatie-overeenkomst voor 51 woningen van Herenveste en 13 woningen van Herenbiezen. Eveneens in de regio, in Asten ontwikkelt en bouwt Hurks de 49 grondgebonden woningen van het plan ‘Wonen aan de Linde’, waarmee we een goede orderportefeuille voor woningbouw laten zien.

McDonalds Best
Sterk in proces en snelheid

Hurks onderhoud & retail

Hurks onderhoud & retail, landelijk sterk in proces en snelheid, staat in 2019 opnieuw garant voor de nieuwbouw, verbouw en transformatie van een aantal McDonald’s vestigingen en ING-huizen. Daarnaast zijn we gepast trots op de opdracht voor de uitbreiding van het Nationaal Monument Kamp Vught. Een interne transformatie, aangevuld met een grote uitbreiding aan de achterzijde om meer capaciteit voor scholen en grotere groepen te creëren.